• Florentin

ūüá≠ūüáļ Le Troquet: az egyetlen francia bor szak√ľzlet Budapesten

Mis à jour : juil. 28

Georges Brassens egyszer azt mondta: "A legjobb bor nem felt√©tlen√ľl a legdr√°g√°bb, hanem az, amelyet megosztunk m√°sokkal". V√©lem√©ny√ľnk szerint ez a mondat jellemezi legjobban koncepci√≥nkat. A Le Troquet Budapest egyetlen francia bor ‚Äúconcept store‚ÄĚ-ja, amelynek √∂tlete h√°rom j√≥ bar√°t fej√©bŇĎl pattant ki, akiknek a szenved√©lye a francia bor √©s a kellemes idŇĎt√∂lt√©s egy poh√°r bor mellett.
Mi is a Le Troquet?

A Le Troquet teh√°t h√°rom bar√°t, Florentin, M√°t√© √©s Gauthier t√∂rt√©nete, akik a francia bor nagy szerelmesei √©s alig v√°rj√°k, hogy megossz√°k szend√©j√ľket eg√©sz Budapesttel. A kaland 2017-ben kezdŇĎd√∂tt, amikor k√©t francia di√°k Florentin √©s Gauthier tanulm√°nyaik sor√°n felfedezt√©k Budapest v√°ros√°t. Itt tal√°lkoztak M√°t√©val, egy frankof√≥n magyar di√°kkal, akivel egy k√∂z√∂s pontot gyorsan meg is tal√°ltak:

A jó francia bor iránti szenvedélyt.

Tanulm√°nyaik befejez√©se ut√°n √ļgy d√∂nt√∂ttek, hogy egy√ľtt dolgoznak egy olyan projekt ki√©p√≠t√©s√©n, amely lehetŇĎv√© tenn√© sz√°mukra a francia borok ir√°nti szenved√©ly√ľk √∂tv√∂z√©s√©t azzal a v√°ggyal, hogy az Budapesten is k√©pviselhess√©k √©rt√©keiket. Ezek az √©rt√©kek elsŇĎsorban a bar√°ts√°g √©s a j√≥ borok k√≠s√©ret√©ben val√≥ elt√∂lt√∂tt √©rt√©kes idŇĎ. Le Troquet teh√°t √≠gy sz√ľletett.

A Le Troquet egy egyszerŇĪ elk√©pzel√©s: Budapest sz√≠v√©ben egy francia borospince, borb√°r l√©trehoz√°sa. A c√©l f√ľggetlen bor√°szokt√≥l sz√°rmaz√≥ term√©kek bemutat√°sa √©s a bor, illetve a francia gasztron√≥mia k√∂r√ľli rendezv√©nyek szervez√©se.

Boltunk 2020. janu√°r 2-√°n nyitotta meg kapuit Budapest 13. ker√ľlet√©ben, a Dr√°va utca 6 alatt.
A Concept Store

A Le Troquet egy kellemes √©s bar√°ts√°gos hely, ahol b√°rki felfedezheti a francia borokat, vagy, ahogyan mi szeretj√ľk h√≠vni ŇĎket, a kis kincseket. A Le Troquet kicsit olyan, mint "otthon", boros√ľvegek egy hatalmas f√°b√≥l faragott pulttal k√∂r√ľlv√©ve, hogy √ļgy √©rezze mag√°t, mint ha csak egy 50-es √©vekre jellemzŇĎ francia falusi b√°rban lenne.

Mi√©rt egy concept store? Mivel azt akartuk, hogy egy helyen kettŇĎs √©lm√©nyt tudjunk ny√ļjtani √Ėnnek, borospince √©s k√≥stol√≥ b√°r form√°j√°ban egyar√°nt.

A borospince arra lett tervezve, hogy csapatunk legjobb tan√°csait adva bemutathassuk az √∂sszes francia borreferenci√°nkat. √Ėn k√ľl√∂nf√©le francia borr√©gi√≥k kiv√°l√≥ borait tudja itt felfedezni, √©s megtal√°lhatja az √≠zl√©s√©hez √©s v√°gyaihoz legmegfelelŇĎbben illŇĎ bort.

Az lenyŇĪg√∂zŇĎ borb√°r pedig egy bar√°ts√°gos hely, pont olyan, mint egy kis francia vid√©ki b√°r. Itt pedig k√©nyelmesen v√©gig k√≥stolhatja a francia bor k√≠n√°latunkat. Term√©keink k√≥stol√°s√°ra lehetŇĎs√©ge lesz rendezv√©nyeinken, vagy tematikus k√≥stol√≥ est√©ink valamely√©n. Ezek a rendezv√©nyek minden esetben a francia bor √©s gasztron√≥mia k√∂r√ľl forognak.
A borlista

Csakis olyan borokat v√°lasztottunk ki, amelyek t√ľkr√∂zik a projekt√ľnket, illetve elk√©pzel√©s√ľnket. Term√©keink f√ľggetlen bor√°szok √°ltal termelt borok. Olyan emberek term√©kei, akik szerelmesek f√∂ldjeikbe, szŇĎlŇĎikbe √©s az igazi szak√©rtelmet viszik bele a munk√°jukba. Ez√°ltal minden egyes borunkat a "F√ľggetlen Bor√°szok" c√≠mk√©vel l√°tjuk el. Ez a kis c√≠mke jutalmazza a kis francia region√°lis termelŇĎket.

E v√°laszt√°s c√©lja term√©szetes az is, hogy min√©l gazdagabb √©s v√°ltozatosabb k√≠n√°latot tudjuk √Ėnnek biztos√≠tani boltunkban ezzel lehetŇĎv√© t√©ve azt, hogy √Ėn Franciaorsz√°g √∂sszes borr√©gi√≥j√°b√≥l tudjon valamilyen √©lm√©nyt szerezni.

A Le Troquet-n√°l a h√≠rhedt burgundi borokt√≥l kezdve a bordeaux-i cuv√©eken kereszt√ľl a kev√©sb√© ismert r√©gi√≥kat is egyar√°nt felfedezheti, mint p√©ld√°ul a Pays d'Oc, a Beaujolais vagy ak√°r a Loire-v√∂lgyi kincseket.
Arra is elhivatottak vagyunk, hogy olyan borokat tudjunk k√≠n√°lni √Ėnnek, amelyek h√°rom nagyon konkr√©t c√©lkitŇĪz√©snek felelnek meg a projekt√ľnk √©rt√©keit k√©pviselve. E h√°rom elv nem m√°s, mint: a termel√©s minŇĎs√©ge, a termelŇĎ tisztess√©ges d√≠jaz√°sa √©s a kedvezŇĎ √°r biztos√≠t√°sa a v√©gfogyaszt√≥ sz√°m√°ra.

A Le Troquet √°ltal k√≠n√°lt borok mindegyik√©t tesztelte √©s j√≥v√°hagyta a csapatunk, garant√°lva ezzel a 100% -ban hiteles francia minŇĎs√©get √©s √≠zt!

Fedezze fel a francia borok széles választékát ITT.

CONTACT

E-mail : contact@letroquet-wines.com

T√©l : +36 70 720 4836

Adresse: Budapest, Dr√°va u. 6, 1133 Hongrie

‚Äč

Du mardi au vendredi, de 11h √† 20h et le samedi de 10h √† 18h. 

RESTEZ √Ä LA POINTE :

PROCHAIN

EVENT

#Winemoretime - Le Troquet en Musette

Le 31 octobre 2020

‚Äč

¬© 2020 par Le Troquet Wines Kft. 

0